Точка зору

Як вам оновлена Смакота?
 

Зараз на кухні

На даний момент 213 гостей на сайті

Коментарі

RSS

Для Ваших діток

Магазин одягу для Ваших діток Baby-Shopik
Рецепти

Ковбаса домашня копчена


  • 6 кг свинного карчика (шийна частина)
  • 3 кг яловичини
  • 215 г солі
  • 200 г промитих свинних кишок.
  • 1/3 ч.л. селітри
  • чорний перець
Ковбаса домашня копчена

М'ясо порізати шматочками, посолити, додати селітру і залишити на добу у холодильнику промаринуватись (м'ясо не накривати!!!). Яловичину змолоти на м'ясорубці, використовуючи сітку з мілкими отворами. Для свинини використати насадку з крупними отворами. Фарш поперчити ретельно вимішувати і вибивати руками протягом 8-10 хв, поки не стане клейким. Кишки вимочити у воді і ретельно промити. На м'ясорубку зі спеціальною насадкою для ковбаси (є і спеціальні машинки для наповнення ковбас) одягнути кишку (майже повністю) і повільно наповнити її фаршем (кишка повинна бути наповнена не надто туго, тому що тріскатиме під час готування, але й без повітряних пухирців. Якщо утворився пухирець, слід проколоти його зубочисткою). Кінці кишки зав'язати ниткою. Ковбасу коптити гарячим способом (теплим димом) протягом 2,5 - 3 годин. Коли зарум'яниться, запарити (підсолену воду закип'ятити і опустити в кип'яток ковбасу. Витримати 30 хв, не допускаючи кипіння!!!). Потім знову прокоптити протягом 15-20 хвилин.

Додано: 2009-01-29 04:07:33    Переглядів: 23864    Рецепт від: Lara!
Категорія: Свинина

Додати коментар


Захисний код
Оновити

RSS Feeds
"Смакота" - Всі права застережено.
При використанні матеріалів сайту обов’язкове посилання на smakota.org.ua