Точка зору

Як вам оновлена Смакота?
 

Зараз на кухні

На даний момент 245 гостей на сайті

Коментарі

RSS

Для Ваших діток

Магазин одягу для Ваших діток Baby-Shopik
Рецепти

Святковий торт-медівник


  • 2 скл меду
  • 300 г вершкового масла або вершкового маргарину
  • 1 скл цукру
  • 2 ч.л. соди
  • 175 мл молока
  • 1 кг борошна
  • 3 яйця
  • 1 скл дрібно січенихгоріхів
  • 1,5 скл мелених горіхів
  • 1 скл повидла (найкраще сливового або абрикосового)
  • 100 г шоколаду
  • по 0,5 ч.л.мелених кориці, гвоздики, імбиру, духмяного перцю і анісу
  • дрібка солі 
Святковий торт-медівник

1,5 скл меду, 2/3 скл цукру і 250 г масла довести до кипіння на маленькому вогні і охолодити. Соду розчинити у молоці, влити охолоджену медову суміш, вибити яйця і старанно перемішати. У таку медово-молочно-яєчну масу всипати просіяне борошно, спеції, сіль і 1/4 скл січених горіхів і замісити гладке тісто. Розкачати з тіста 3 паляниці, викласти на вистелений папером для випічки і змащений лист і випікати при 2000 протягом 15хв кожен корж. (Коржі слід викладати на холодні листи, бо на гарячих воно розтечеться). Приготувати начинку: решту цукру і меду підігріти і змішати із залишками горіхів. Приготувати помадку: шоколад розтопити на водяній бані, додати 50г розм'якшеного вершкового масла і ретельно розмішати. Готові коржі охолодити і скласти торт у такому порядку: корж - повидло - корж - начинка з меду і горіхів - корж - помадка.

Додано: 2009-02-20 11:54:08    Переглядів: 3955    Рецепт від: Lara!
Категорія: Торти

Додати коментар


Захисний код
Оновити

RSS Feeds
"Смакота" - Всі права застережено.
При використанні матеріалів сайту обов’язкове посилання на smakota.org.ua