У перців видаліть плодоніжки і насіння. Налийте у велику каструлю воду, злегка підсолити і доведіть до кипіння. Бланшируйте перці 5 хвилин. Воду злийте і покладіть перці в друшляк, щоб стекла вода. Відваріть картоплю в киплячій підсоленій воді до напівготовності. Відкиньте на друшляк, остудіть, очистіть і наріжте кубиками по 1 см. Помістіть у блендер цибулю, часник, імбир і зелені чілі, додайте 60 мл води і подрібніть до консистенції пюре. У великій глибокій сковороді нагрійте 3 столові ложки олії і обсмажте баклажани, зрідка помішуючи. Вийміть баклажани, влийте в сковороду ще 2 столові ложки олії і підрум'яньте картоплю. Вийміть картоплю з сковороди. Обсмажте гриби. Вийміть їх зі сковорідки. Обсмажте м”ясний фарш. Вийміть зі сковорідки. Якщо виникне необхідність, влити в сковорідку 1 столову ложку олії і швидко обсмажити насіння кумину і нігелли. Потім додайте куркуму, коріандр і мелений кумин. Обсмажуйте 15 секунд. Додайте пюре з цибулі та часнику і смажте, перемішуючи, до тих пір, поки суміш не підрум'яниться. Покладіть картоплю і баклажани, гриби і м”ясний фарш в сковорідку, приправте сіллю, чорним перцем і 1 -2 щіпками кайєнского перцю. Влийте воду, що залишилася і 1 столову ложку лимонного соку. Тушкуйте, помішуючи, поки рідина не випарується. Розігрійте духовку до 190 ° С. Начиніть перці сумішшю зі сковорідки, покладіть на противень, змащений олією, скропіть невеликою кількістю олії і запікайте 30-35 хвилин до готовності. Остудіть, скропіть лимонним соком, прикрасьте зеленню і подавайте на стіл. |