Рецепти


Для користувачів



Точка зору

Як вам оновлена Смакота?
 

Зараз на кухні

На даний момент 147 гостей на сайті

Коментарі

RSS
Рецепти

Зефір яблучний


  • 250 г пюре з печених яблук
  • 250 г цукру
  • 1 білок
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • цукор-пудра

Для сиропу:

  • 160 г води
  • 475 г цукру
  • 4 ч.л. (8г) агару

Яблука (антоновка) розрізати навпіл, вийняти серединку, викласти на лист для запікання і запекти при 1800С до м'якості (можна запікати у мікрохвилівці). Запечені яблука охолодити, вийняти серединку, додати цукор і ванільний цукор і збити на пюре. Готове пюре охолодити не менше години до кімнатної температури. Агар залити водою, поставити на вогонь і довести до кипіння, помішуючи. Коли агар розчиниться, всипати цукор і варити, помішуючи, близько 5хв. Готовий сироп злегка охолодити. В охолоджене яблучне пюре додати половину білка і збивати, поки не побіліє. Додати решту білка і збивати до утворення густої пишної стійкої маси. Не припиняючи збивання, влити тонкою цівкою злегка остиглий, але ще досить гарячий сироп, і продовжувати збивати, поки маса не стане пружною, схожою на збиті для безе білки. Дуже швидко перекладаємо масу в підготовлений кондитерський мішечок і викладаємо на папір для випічки 60 половинок зефіру. Залишаємо застигати зефір протягом доби, тоді посипаємо цукром-пудрою і склеюємо попарно.


Додано: 2015-10-27 12:42:50    Переглядів: 153    Рецепт від: Lara!
Категорія: Десерти
RSS Feeds
"Смакота" - Всі права застережено.
При використанні матеріалів сайту обов’язкове посилання на smakota.org.ua