Рецепти


Для користувачів



Точка зору

Як вам оновлена Смакота?
 

Зараз на кухні

На даний момент 131 гостей на сайті

Коментарі

RSS
Рецепти

Яблучний пиріг Аромат зимового свята


Яблучний пиріг 


 

  • Масло вершкове 150 гр.
  • Цукрова пудра 100 гр.
  • Яйце 1 шт.
  • Борошно 275 гр.
  • Яблука 1 кг.
  • Лимон 1 шт.
  • Волоські горіхи (ядра) 50 гр.
  • Кориця 1 ч.л.
  • Мелена гвоздика на кінчику ч.л.
  • Ванільний цукор 1 ч.л.
  • Абрикосовий джем 1/3 склянки.

 

Яблучний пиріг Аромат зимового свята

Борошно просіяти в миску. Додати цукрову пудру, розм'якшене вершкове масло, яйце і вимісити тісто. Тісто охолоджувати 2 години в холодильнику. Яблука очистити, розрізати кожне на четвертинки, видалити сердцевини.  Натерти цедру лимону на дрібній тертці, вичавити сік лимону. Четвертинки  яблука нарізати тонкими скибками і покласти в лимонний сік. Ядра волоських горіхів подрібнити. Корицю, ванільний цукор, мелену гвоздику і дрібно натерту цедру лимона змішати з меленими горіхами. Тісто розкачати в прямокутник за величиною форми для запікання, потім намотати на качалку й викласти, розгорнувши, на змащеній рослинною олією формі. Тісто у багатьох місцях наколоти виделкою. Рівномірно посипати поверхню тіста горіховою сумішшю. Зверху рядами укласти шматочки яблук. Духовку попередньо прогріти до 200 градусів. Форму з яблучним пирогом поставити в духовку на середній висоті і випікати близько 35 хвилин. Свіжоспечений яблучний пиріг, поки він теплий, акуратно обмазати зверху тонким шаром підігрітого абрикосового джему.


Додано: 2013-01-22 13:12:54    Переглядів: 1209    Рецепт від: Ольга
Категорія: Пироги, піци, рулети, кекси, чізкейки | Десерти
RSS Feeds
"Смакота" - Всі права застережено.
При використанні матеріалів сайту обов’язкове посилання на smakota.org.ua