Рецепти


Для користувачів



Точка зору

Як вам оновлена Смакота?
 

Зараз на кухні

На даний момент 100 гостей на сайті

Коментарі

RSS
Рецепти

Пряна чайна паннакота з апельсиновим сиропом


Пряна чайна паннакота з апельсиновим сиропом


  • 600 мл жирних вершків
  • 400 мл молока
  • 110 г цукру
  • 1 стручок ванілі, розрізати навпіл
  • 2 палички кориці, розламати на шматочки
  • 3 бутони гвоздики
  • 3 горошини чорного перцю
  • 6 зелених коробочок кардамону, злегка розчавлених
  • 2 чайні ложки насіння фенхелю
  • 2 чайні ложки імбиру, меленого
  • 2 зірочки анісу
  • 2 столові ложки сухого чорного чаю «Англійський сніданок»
  • 1 столова ложка желатину
  • 2 апельсини, очищених від шкірки і нарізаних кружками, для подачі

 для сиропу:

  • 110 г цукру
  • 1 столова ложка апельсинової цедри, нарізаною тонкими смужками
  • 5 зелених коробочок кардамону, злегка розчавлених
Пряна чайна паннакота з апельсиновим сиропом

1. Розігріти вершки, молоко, цукор, ваніль, корицю, гвоздику, перець, кардамон, насіння фенхелю, імбир, аніс і чай в каструлі. Розмішувати до розчинення цукру. Дати закипіти, вимкнути. Накрити і залишити на 30 хвилин, щоб суміш настоялася. Процідити через марлю.   

2. Змастити маслом 8 формочок об'ємом близько 125 мл. Розчинити желатин в 100 мл води. Додати в теплу молочну суміш. Добре розмішати. Перелити суміш у формочки і поставити в холодильник на 2-3 години для застигання.   

3. Для сиропу змішати всі інгредієнти, влити ½ склянки води і довести до кипіння. Варити на середньому вогні, поки сироп не стане густим і липким.

4. Щоб витягти панакоту з формочок, потрібно ненадовго (на кілька секунд) занурити кожну в гарячу воду. Викласти десерт на порційні тарілки, полити сиропом і подавати з апельсинами.


Корицю і кардамон можна використовувати меленими, а замість стручка ванілі - використати ванільний цукор. Я формочки маслом не змащувала, після занурення їх в теплу воду панакота вийнялась без проблем. Якщо ви розлили панакоту в гарний, шкляний або кришталевий посуд, то виймати її не обов"язково, можна лише викласти зверху сироп.  


Додано: 2012-12-30 19:53:33    Переглядів: 376    Рецепт від: Ольга
Категорія: Десерти
RSS Feeds
"Смакота" - Всі права застережено.
При використанні матеріалів сайту обов’язкове посилання на smakota.org.ua