Рецепти


Для користувачів



Точка зору

Як вам оновлена Смакота?
 

Зараз на кухні

На даний момент 119 гостей на сайті

Коментарі

RSS
Рецепти

Тортик-трюфель без випічки


Це дуже простий шоколадний торт, котрий не потребує випікання. За консистенцією він більше схожий на трюфель, але, на відміну від останнього, не містить масла - тому підійде для стриманих ласунів. Його основна вуглеводна артилерія - гіркий шоколад, який Мішель Монтіньяк, загалом, дозволяє.

  • 200 г жирних вершків (33- 35%)
  • 200 г гіркого шоколаду (70% какао)
  • 0.5 ч.л. морської солі
  • 0.5  лч.л. перцю (духмяного, червоного або ямайського)
  • 2 ч.л. дрібно змеленої кави
  • 2 ст.л. какао (на завершення)

Тортик-трюфель без випічки

Покладіть шоколад у холодильник - тоді його буде легше подрібнити. Підготуйте водяну баню і невеликий пластиковий судочок: викладіть його перкарським папером та змастіть вершковим маслом.

Поколіть шоколад ножем, засипте його у миску на водяній бані - нехай плавиться. На іншій конфорці, на повільному вогні, нагрійте у сотейнику вершки - але в жодному разі не доводьте до кипіння. Засипте каву, перець і сіль, добряче розмішуючи. Зніміть із вогню. Тим часом увесь шоколад має розтанути - перелийте його у сотейник з вершками, добряче розмішайте до однорідної консистенції. Перелийте у форму, дайте трохи охолонути, закрийте кришкою й поставте на ніч у холодильник.

Перед тим як подавати, вийміть тортик з холоду, дайте постояти 10 хвилин і посипте зверху какао.


Для об'єму та калорійності можна покришити на дно форми декілька шматків печива.

Додано: 2012-05-09 13:51:54    Переглядів: 3726    Рецепт від: Siia
Категорія: Торти | Десерти
RSS Feeds
"Смакота" - Всі права застережено.
При використанні матеріалів сайту обов’язкове посилання на smakota.org.ua