Рецепти


Для користувачів



Точка зору

Як вам оновлена Смакота?
 

Зараз на кухні

На даний момент 103 гостей на сайті

Коментарі

RSS
Рецепти

Шоколадний бісквіт з вершками


Естетичний і помірно солодкий десерт. Підійде для тих, хто дбає про фігуру й разом з тим бажає потішити гостей витонченими ласощами.

  • 1 склянка борошна
  • 1 склянка цукру
  • 5 яєць
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 100 г чорного шоколаду
  • 100 г свіжезвареної кави
  • 50 г лікеру
  • 50 г какао
  • 300 г вершків (33%, більше буде надто сухо)

Шоколадний бісквіт з вершками

Спершу слід подрібнити шоколад. Найкраще це вдається, якщо шоколад перед тим полежав пару годин у холодильнику. Не раджу користуватися терткою, інакше значна частина шоколаду залишиться на пальцях. Візьміть ніж і коліть ним плитку на дрібні неоднорідні шматочки: вийде водночас і стружка, і уламки розміром з ніготь. Це додасть коржам фактури.

Розігріваємо пічку до 200 - 220 градусів.

На коржі готуємо бісквітне тісто. Для цього слід почати з яєць: у великій посудині збиваємо (міксером) яйця, доки з них не підніметься піна. Далі додаємо цукор, не перестаючи збивати. Потроху всипаємо борошно, а також розпушувач, какао і попередньо зварену в турці каву (бажано дати осаду опуститися, але якщо частка крупинок потрапить у миску - це не страшно). Нарешті, всипаємо колотий шоколад. Весь цей час мішаємо тісто міксером; після шоколаду - не більше хвилини. Готово.

Тепер слід вилити тісто у форму, викладену пекарським папером, трохи змащеним додатково олією. Щойно тісто опиниться у печі, знизьте температуру до 180 градусів, тоді тепло оптимально розподілиться між поверхнею та серединою. Випікайте до готовності (орієнтовно 20 - 30 хв).

Дайте готовому коржеві вистигнути й розріжте його горизонтально на дві слойки. Напоїть їх лікером (підійде Irish Cream, Amaretto, кавовий, або взагалі - чорний ром). Відтак у високій формі збийте вершки з однією столовою ложкою цукру. В ідеалі вони мають піднятися у два з половиною рази. Змастіть нижній корж цим кремом і дайте трохи увібратися. Відтак змастіть вдруге, покладіть на нього верхній корж і його також змастіть кремом згори (а можна і з боків).

Тепер Ви маєте чистий кремовий аркуш, котрий можна як завгодно декорувати. Наприклад, залишками колотого шоколаду чи глазуррю (тоді розтопіть шоколад на водяній бані, додавши столову ложку води).

Найкраще дати готовому торту настоятися ніч - він смакуватиме повніше.


Краплинки шоколаду в бісквіті залишаться цілими, адже розтанувши у печі, вони знов застигнуть при кімнатній температурі. Тісто їх майже не вбирає.

Для ласунчиків є варіант додати у вершковий крем побільше цукру.


Додано: 2012-01-29 22:39:26    Переглядів: 3131    Рецепт від: Siia
Категорія: Торти | Десерти
RSS Feeds
"Смакота" - Всі права застережено.
При використанні матеріалів сайту обов’язкове посилання на smakota.org.ua