Рецепти


Для користувачів



Точка зору

Як вам оновлена Смакота?
 

Зараз на кухні

На даний момент 81 гостей на сайті

Коментарі

RSS
Рецепти

Паска великодня


 

  • 1 кг борошна
  • 2 скл молока
  • 10 жовтків
  • 100 г дріжджів
  • 200 г вершкового масла
  • 200 г цукру
  • 100 г родзинок
  • 0,5 ч.л. солі
  • 0,5 ч.л. тертої лимонної цедри

 


Родзинки промити, просушити і обсипати борошном. Приготувати опару: дріжджі розвести у теплому молоці, додавши 1 ст.л. цукру і 3 ст.л. борошна і залишити у теплому місці на 20-30хв. Жовтки розтерти з рештою цукру. Борошно просіяти у миску, всипати сіль, влити опару, яка підійшла, і розтерті жовтки. Вимішувати тісто, допоки не з'являться пухирці. Після цього влити тепле (не гаряче!) розтоплене масло, всипати цедру і родзинки і ще раз добре вимісити. Накрити тісто чистою вологою серветкою і залишити в теплі, щоб підійшло. Коли тісто збільшиться у 2 рази, викласти у форми, наповнюючи їх на третини. Залишити форми у теплі, поки тісто не заповнить форми повністю, змастити форми жовтком і випікати при температурі 2000С протягом 45хв. (Якщо пасочки маленькі, то пекти їх близько 30хв). Готові пасочки залишити на 10хв, щоб злегка охололи, а потім вийняти і охолодити на решітці. З такої норми продуктів виходить 4 середні пасочки.


Вершкове масло можна замінити маргарином або рафінованою рослинною олією.


Додано: 2015-01-08 12:05:31    Переглядів: 149    Рецепт від: Lara!
Категорія: Страви з борошна
RSS Feeds
"Смакота" - Всі права застережено.
При використанні матеріалів сайту обов’язкове посилання на smakota.org.ua