Рецепти


Для користувачів



Точка зору

Як вам оновлена Смакота?
 

Зараз на кухні

На даний момент 158 гостей на сайті

Коментарі

RSS
Рецепти

Пляцок (торт) "Карпатка"


Для тіста:

  • 200 г масла
  • 1 скл води
  • 1 скл борошна
  • 6 яєць

Для крему:

  • 0,5 л молока
  • 2 ст.л. крохмалю
  • 1 ст.л. борошна
  • 2 жовтки
  • 200 г вершкового масла
  • 150 г цукру пудри
  • 2 ст.л. лимонного соку

Для начинки:

  • 1 кг свіжої або замороженої вишні без кісточок
  • 1 скл цукру
  • 2 ст.л. крохмалю
  • 1 скл води

Приготувати тісто: воду скип’ятити з маслом, зняти з вогню, всипати у гарячу рідину борошно, ретельно розмішати і злегка охолодити. Ретельно розмішуючи, по одному ввести в тепле тісто яйця (після кожного яйця, тісто слід вимішувати до утворення однорідної гладкої маси, можна використовувати міксер на найнижчих оборотах).  Готове тісто ложкою розмастити тонким шаром на змащене маслом деко і при 1800С випекти коржі (кожен корж випікається близько 15-20хв). Охолодити готові коржі. Приготувати крем: 1,5 скл молока довести до кипіння. Решту молока розмішати з жовтками, борошном і крохмалем і тоненькою цівкою, неперервно помішуючи, влити у кипляче молоко. Довести крем до кипіння, помішуючи, зняти з вогню і охолодити до кімнатної температури. Розм'якшене вершкове масло збити з цукром-пудрою, по 1 ст.л. додаючи заварний крем. Приготувати начинку: вишні засипати цукром і залити 0,5 скл води, довести до кипіння і проварити 2-3хв. У решті води розчинити крохмаль і, помішуючи, влити до вишень. Довести вишневий кисіль до кипіння, зняти з воню і охолодити. Зібрати пляцок у такому порядку: корж - крем - кисіль - крем - корж - крем - кисіль - крем - перевернутий корж. (Верхній корж обертають, щоб поверхня пляцка була рівною). Верх пляцка можна полити розтопленим шоколадом.


Додано: 2015-01-08 18:33:24    Переглядів: 1464    Рецепт від: Lara!
Категорія: Торти | Пироги, піци, рулети, кекси, чізкейки
RSS Feeds
"Смакота" - Всі права застережено.
При використанні матеріалів сайту обов’язкове посилання на smakota.org.ua