Рецепти


Для користувачів



Точка зору

Як вам оновлена Смакота?
 

Зараз на кухні

На даний момент 155 гостей на сайті

Коментарі

RSS
Рецепти

Сливовий пиріг з м`ятою та кардамоном


Присутність м`яти в цьому пирозі, додає йому свіжості і вносить цікаву ноту в цей простий у приготуванні десерт.


Для начинки:

  • 7 великих слив
  • 5 ст.л. цукру
  • 1,5 ст.л. сушеної м’яти

Для тіста:

  • 250 г борошна
  • 1 ч.л. розпушувача для тіста 
  • 70 г цукру
  • 0.5 ч.л. кардамону
  • 120 г вершкового масла

Для посипання:

  • цукрова пудра
Сливовий пиріг з м`ятою та кардамоном

Сливи промити, видалити кісточки і порізати на четвертинки. Викласти їх в каструлю з антипригарним покриттям, засипати цукром і поставити на вогонь. Варити 20 хвилин після закипання (до загустіння), потім подрібнити за допомогою блендера і остудити. Подрібнені сливи змішати з сушеною м”ятою. Борошно просіяти, змішати з розпушувачем, цукром і кардамоном. В отриману суху масу натерти на крупній тертці масло і ретельно розім'яти все руками. Вийде пісочна крихта.

Форму застелити папером для випічки, викласти 2/3 частини тіста і притиснути його руками до дна. Зверху викласти сливовий джем і посипати тістом, що залишилось. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку запікатися протягом 20-25 хвилин.

Пиріг остудити і посипати цукровою пудрою.


Додано: 2012-08-14 12:09:30    Переглядів: 1025    Рецепт від: Ольга
Категорія: Випічка та страви з борошна | Пироги, піци, рулети, кекси, чізкейки | Десерти
RSS Feeds
"Смакота" - Всі права застережено.
При використанні матеріалів сайту обов’язкове посилання на smakota.org.ua