Рецепти


Для користувачів



Точка зору

Як вам оновлена Смакота?
 

Зараз на кухні

На даний момент 141 гостей на сайті

Коментарі

RSS
Рецепти

Мусовий торт з маскарпоне і чорною смородиною


Торт дуже ніжний і смачний. Головне не лякатися кількості складників і пам'ятати, що все робиться поетапно і відтак не забирає багато часу. Наприклад, у перший день печемо бісквіт і заливаємо конфі. Наступного дня заливаємо мус, збираємо торт і готуємо глазур. А уже на тредій день вранці заливаємо торт глазур'ю і розморожуємо його. 


 

Для коржа:

  • 45 г борошна
  • 60 г цукру
  • 0,5 ч.л. порошку для випічки
  • 1 ст.л. какао (без верху)
  • 1 яйце
  • 25 мл олії
  • 40 мл води

Для ягідного конфі:

  • 350 г пюре з чорної смородини
  • 12 г кукурудзяного крохмалю
  • 100 г цукру
  • 10 г желатину
  • 60 г води

Для мусу:

  • 250 г маскарпоне
  • 300 г вершків (жирністю не менше 30%)
  • 12 г желатину
  • 100 г цукру-пудри
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 75 г води

Для дзеркальної глазурі:

  • 150 г цукру
  • 150 г води
  • 12 г желатину
  • 150 г глюкозного сиропу
  • 150 г білого шоколаду
  • 100 г згущеного молока

 

Мусовий торт з маскарпоне і чорною смородиною

Спекти бісквіт: змішати цукор, борошно, какао-порошок і порошок для випічки. Білки віділити від жовтків. Додати у суху суміш жовтки, воду і олію і збити міксером. Білки збити на круту піну з дрібкою солі і обережно ввести в тісто. Дно тортівниці або форми вистелити папером для випічки і змастити маслом (стінки форми не змащувати!). Вилити у форму діаметром 24 смтісто і випікати при 1800С протягом 20-25хв. Готовий корж охолодити, вирізати із нього корж діаметром 18см, загорнути у харчову плівку і витримати у холодильнику ніч.

Приготувати ягідне конфі: желатин залити водою і залишити на 30хв. Пюре змішати з цукром і крохмалем, помішуючи, довести до кипіння і проварити 1хв. Зняти масу з вогню, охолодити до 600 і ввести желатин. Розмішати до повного розчинення желатину. Дно форми-кільця діаметром 18см затягнути харчовою плівкою, покласти на рівну поверхню і залити масу. Заморозити протягом 12 годин.

Приготувати мус: желатин замочити у холодній воді на 30хв, потім розтопити на водяній бані або у мікрохвилівці. Охолоджені вершки збити до утворення м'яких піків. Маскарпоне кімнатної температури збити на малій швидкості міксера з цукром-пудрою і ванільним цукром. Додати розтоплений желатин, все змішати і порціями ввести збиті вершки.

Зібрати торт (торт збираємо згори донизу): дно кільця діаметром 20см затягнути харчовою плівкою і встановити на рівній поверхні, вилити половину мусу, покласти заморожене конфі, притоплюючи його. Зверху покрити рештою мусу, покласти корж і також притопити, вирівнюючи поверхню. Залишити торт у морозилці на 8-12 годин.

Приготувати глазур: желатин замочити у половині (75г) води, цукор змішати з рештою води і глюкозним сиропом. Довести до кипіння і варити, поки сироп не досягне температури 1050. До подрібненого шоколаду додати згущене молоко і залити цю суміш киплячим сиропом. Розмішати до повного розчинення шоколаду, додати желатин і ретельно збити блендером на малих оборотах. Ємкість краще тримати під кутом 450, щоб утворювалось якомого менше бульбашок. За бажанням під час збивання до глазурі можна додати барвник. Готову глазур накрити харчовою плівкою так, щоб плівка контактувала з повернею, і  витримати у холодильнику ніч.

Оформлення торта: Застиглу глазур розтопити на водяній бані або у мікрохвилівці у імпульсному режимі, постійно помішуючи. Розтоплену глазур ще раз пробити блендером і процідити крізь дрібне сито, щоб прибрати бульбашки. Коли температура глазурі досягне 30-320, вийняти торт з морозилки і полити глазур'ю. ( Виймати торт слід лише тоді, коли готова глазур доведена до потрібної температури і є готова решітка, на якій поливатимете торт, щоб на торті не втиг утворитися конденсат). Готовий торт залишити в олодильнику на 7-8 годин до повного розморожування. 


Додано: 2018-02-26 10:18:17    Переглядів: 51    Рецепт від: Lara!
Категорія: Торти
RSS Feeds
"Смакота" - Всі права застережено.
При використанні матеріалів сайту обов’язкове посилання на smakota.org.ua