Рецепти


Для користувачів



Точка зору

Як вам оновлена Смакота?
 

Зараз на кухні

На даний момент 100 гостей на сайті

Коментарі

RSS
Рецепти

Торт-гірка з чорносливом


Для тіста:

  • 2 яйця
  • 2 ст.л. сметани
  • 200 г масла, спреду або маргарину
  • 1 скл цукру
  • 1 ч.л. порошку для випічки
  • 3 скл борошна

Для начинки:

  • 30 шт чорносливу
  • 30 половинок волоських горіхів
  • 150 мл коньяку

Для крему:

  • 800 мл жирної домашньої сметани
  • 1 скл цукру

Для помадки:

  • 100 г чорного шоколаду
  • 2 ст.л. молока
  • 1 ст.л. масла

 

 


Чорнослив помити в теплій воді, замочити в алкоголі на 2-3 години, відцідити і просушити. Замісити тісто: яйця злегка збити з цукром і сметаною, додати натертий охолоджений маргарин і у цю суміш просіяти борошно з порошком для випічки. Замісити тісто, сформувати з нього кулю, загорнути у харчову плівку і залишити у холодильнику на 30хв. Чорнослив нафарширувати половинками горіхів. Тісто розділити на 30 однакових частинок, з кожної сформувати кульку, а з кульки - плесканчик. Загорнути кожну нафаршировану чорносливину у тісто, викласти кульки на вистелений папером для випічки і змащений лист для випікання і випікати при 1800С близько 20хв. Готові кульки охолодити. Приготувати крем: сметану збити з цукром до утворення пухкої стійкої маси. Півкруглу миску вистелити харчовою плівкою і змастити шаром крему, викласти шарами печиво і крем. Верхній шар- крем. Залишити торт у холоді на кілька годин. Охолоджений торт перевернути і вийняти з форми, плівку зняти. Якщо залишився крем, можна ще раз змастити верх гірки. Шоколад розтопити з маслом і молоком і полити теплою помадкою верх торта.


Додано: 2015-02-26 19:39:53    Переглядів: 217    Рецепт від: Lara!
Категорія: Торти
RSS Feeds
"Смакота" - Всі права застережено.
При використанні матеріалів сайту обов’язкове посилання на smakota.org.ua