Рецепти


Для користувачів



Точка зору

Як вам оновлена Смакота?
 

Зараз на кухні

На даний момент 68 гостей на сайті

Коментарі

RSS
Рецепти

Торт Моцарт


Для коржів:

  • 5 білків
  • 220 г цукру
  • 150 г мелених горіхів
  • дрібка солі

Для крему:

  • 240 г вареного згущеного молока
  • 120 г вершкового масла

Для шоколадного мусу:

  • 300 г вершків
  • 250 г чорного шоколаду
  • 25 г швидкорозчинного желатину
  • 50 мл молока

Для помадки:

  • 100 г молочного шоколаду
  • 50 г вершкового масла
Торт Моцарт

Приготувати коржі: охолоджені білки збити на круту піну з дрібкою солі до утворення стійкої піни, поступово всипаючи цукор. Всипати мелені горіхи і обережно перемішати. На папері для випічки намалювати три кола такого діаметру як тортівниця, у якій потім торт буде збиратися. Покласти папір на лист для випікання намальованими кільцями вниз, змастити маслом і викласти на кола білкову масу. Випікати при 1100С близько 2 годин (коржі повинні повністю висушитися). Готові коржі охолодити і тоді зняти папір. Приготувати крем: масло кімнатної температури збити міксером, поступово додаючи згущене молоко. У тортівницю викласти корж, змастити його кремом, вирівняти поверхню, накрити другим коржем, злегка притиснути і залишити наніч у холодильнику. Приготувати мус: вершки довести до кипіння (не кип'ятити), додати подріблений шоколад, зняти з вогню і помішувати, поки шоколад не розтане. Цей крем також залишити в холодльнику наніч. Наступного дня залити желатин холодним кип'яченим молоком і залишити на 20хв. Після цього розтопити желатин на водяній бані або у мікрохвилівці. Охолоджений вершково-шоколадний крем збити міксером до утворення  пухкої маси, наприкінці, не припиняючи збивання, влити желатин. Викласти мус на корж, накрити третім коржем і залишити торт у холодильнику на 3-4години. Приготувати глазур: розтопити подрібнений шоколад з маслом на водяній бані і полити ним верх торта.


Додано: 2013-07-17 00:05:22    Переглядів: 297    Рецепт від: Lara!
Категорія: Торти
RSS Feeds
"Смакота" - Всі права застережено.
При використанні матеріалів сайту обов’язкове посилання на smakota.org.ua