Рецепти


Для користувачів



Точка зору

Як вам оновлена Смакота?
 

Зараз на кухні

На даний момент 113 гостей на сайті

Коментарі

RSS
Рецепти

Торт Шоколадний бум (Три шоколади)


Для коржа:

  • 100 г борошна
  • 100 г вершкового масла
  • 100 г шоколаду
  • 15 г порошку для випічки
  • 1 пакетик порошку для випічки
  • 4 яйця
  • 100 г цукру
  • дрібка солі
  • 50 мл вершкового лікеру

Для мусу з чорного шоколаду:

  • 200 г чорного шоколаду з високим вмістом какао
  • 30 г вершкового масла
  • 200 г вершків з жирністю не менше 30%
  • 50 мл молока
  • 25 г швидкоозчинного желатину

Для мусу з молочного шоколаду:

  • 200 г молочного шоколаду
  • 30 г вершкового масла
  • 200 г вершків з жирністю не менше 30%
  • 50 мл молока
  • 25 г швидкоозчинного желатину

Для мусу з білого шоколаду:

  • 200 г білого шоколаду
  • 30 г вершкового масла
  • 200 г вершків з жирністю не менше 30%
  • 50 мл молока
  • 25 г швидкоозчинного желатину

Для глазурі:

  • 100 г білого шоколаду
  • 50 г вершкового масла
Торт Шоколадний бум (Три шоколади)

Приготувати бісквіт: жовтки відділити від жовтків. Шоколад подрібнити і розтопити на водяній бані. Розм'якшене масло збити з цукром і ванільним цукром, не припиняючи збивання, по черзі додати розтоплений шоколад, а після цього - жовтки. Борошно просіяти з порошком для випічки, білки збити до утворення крутої піни. Половину білків обережно додати у масляно-шоколадну масу, тоді всипати суху суміш і усе ретельно вимішати. Наприкінці обережно ввести у тісто решту збитих білків. Вилити тісто у вистелену папером для випічки і змащену форму і запікати при 1800С протягом 20-25хв. Готовий бісквіт охолодити, скропити лікером і знову покласти у тортівницю, але більшу за діаметром (боки тортівниці викласти жорсткою плівкою, наприклад, жорстким файлом або термосерветкою, адже торт буде досить високим). На час приготування мусів покласти корж у тортівниці у морозильну камеру. Приготувати мус з чорного шоколаду: желатн замочити у молоці. Шоколад подрібнити і разом з маслом розтопити на водяній бані, додати розбухший желатин і, помішуючи, нагрівати, поки желатин не розчиниться. Вершки збити на круту піну і обережно змішати з шоколадною масою. Вилити мус на корж і знову покласти тортівницю у морозилку. Приготувати мус з молочного шоколаду за тим самим принципом, що і мус з чорного шоколау. Вилити мус з молочного шоколаду на мус з чорного шоколаду і знову покласти тортівницю у морозилку. Приготувати мус з білого шоколаду і вилити на мус з молочного шоколаду. Залишити на ніч торт у холодильнику до повного застигання. Приготувати глазур: подрібнити шоколад і розтопити на водяній бані з маслом. Вилити глазур на торт і покласти у морозилку на 20хв. Готовий торт вийняти з форми, зняти плівку і прикрасити за власним смаком.


Додано: 2013-07-15 16:12:19    Переглядів: 142    Рецепт від: Lara!
Категорія: Торти
RSS Feeds
"Смакота" - Всі права застережено.
При використанні матеріалів сайту обов’язкове посилання на smakota.org.ua