Рецепти


Для користувачів



Точка зору

Як вам оновлена Смакота?
 

Зараз на кухні

На даний момент 111 гостей на сайті

Коментарі

RSS
Рецепти

Торт Лінер


Торт дуже смачний і не складний в приготуванні. 


Бісквіт:

  • 5 яєць
  • 1 склянка цукру
  • 1 скл. борошна

Крем: 

  • 0,75 літри вершків
  • 0,5 скл. цукру
  • 0,5 ст. ложки желатину

 Фрукти:

  • 100 грам зеленого винограду,
  • 2 банани,
  • 3 мандарини (можна замінити апельсином)
  • 100 грам малини або вишні (свіжої або мороженої)
  • 100 гр. ананасів  
  •  1 пачка желе "Ківі" або "Ананас" 
  • 100 гр. кокосової стружки. 
Торт  Лінер

Бісквіт: 

Відділити жовтки від білків. До білків додати 1/3 склянки цукру, до жовтків - 2/3. Збити в широкій посудині білки до стійкої піни на великий швидкості міксера. Жовтки збивати до розчинення цукру. До білків додати просіяне борошно, жовтки. Ложкою обережно вимішати. Щоб бісквіт не сідав, потрібно вимішувати з країв посудини до центру. Вилити тісто в змащену жиром форму. Попередньо розігріти духовку до 220-240 градусів, поставити форму і знизити температуру до 180 градусів. Випікати до готовності (орієнтовний час випікання, в залежності від духовки, 40-60 хвилин), виключити духовку. Відчиняти дверцята можна через хвилин 10-15, коли бісквіт трохи охолоне. Холодний бісквіт обережно розрізати на 3 пласта. 

Вершки збити з цукром. Перемазати 2/3 частини вершків (декілька ложок вершків залишити для обмазування боків торта) усі шари бісквіту. Верхній корж змащувати невеликою кількістю вершків (приблизно 0,5 см.) До 1/3 частини вершків додати розчинений желатин, перемішати і покрити верхній шар торта. Коли крем-желе загусне, провести не глибокі, щоб вийшло 6-8 секторів круга. 

 

Фрукти попередньо помиті і очищені щільно розкласти по секторах, щоб був контраст в кольорах. Торт помістити в форму, вилити зверху розчинене желе, поставити на холод для застигання. Бажано підібрати таку форму, щоб не було щілин між формою і тортом (щоб желе не витікало). 

Вийняти торт з форми, краї обмазати вершками, осипати кокосовою стружкою 


Набір фруктів можна вибирати за вашим смаком і бажанням. Головне, щоб були контрастні кольори. 


Додано: 2012-10-16 17:18:54    Переглядів: 1975    Рецепт від:
Категорія: Торти
RSS Feeds
"Смакота" - Всі права застережено.
При використанні матеріалів сайту обов’язкове посилання на smakota.org.ua