Рецепти


Для користувачів



Точка зору

Як вам оновлена Смакота?
 

Зараз на кухні

На даний момент 142 гостей на сайті

Коментарі

RSS
Рецепти

Яйця у шкаралупах, фаршеровані грибами (польська кухня)


Традиційні для поляків яйця в шкарлупі, інтригують своїм виглядом, і добре смакують. Їх можна подавати і гарячими, і холодними, як самостійну страву, і як додаток до зупи.

  • 4 яйця, зварених на твердо
  • 10 штук маленьких печариць
  • 1 цибуля
  • 2 чайні ложки майонезу
  • 5 столових ложок панірувальних сухарів
  • 6 столових ложок олії
  • 1 чайна ложка гірчиці
  • 1 сире яйце
  • перець за смаком
  • зелень петрушки за смаком
  • сіль за смаком
  • 4 чайні ложки сметани 12%


Яйця у шкаралупах, фаршеровані грибами (польська кухня)

Найважливіше, щоб яйця були варені на твердо, і не потріскались під час варіння. Тому беремо яйця кімнатної температури, і опускаємо їх у холодну, посолену воду. Від моменту закипання, готуємо 10 хвилин. Охолоджуємо в зимній воді. Беремо дуже гострий, тонкий ніж, і акуратно розрізаємо шкаралупу позжовж яйця. (шкаралупа буде трохи тріскати в місці розрізу, але цим перейматись не потрібно, бо після обсмаження цього помітно не буде)

Потім акуратно (щоб не пошкодити шкаралупи), ложкою видаляємо яєчний білок і жовток. Білок з жовтком розминаємо виделкою.

Гриби, і цибулю нарізаємо дрібними кубиками. На сковорідці нагріваємо невелику кількість олії і обсмажуємо цибулю, потім додаємо гриби. Смажимо гриби до готовності, приправляємо за смаком сіллю, перцем і дрібно посіченою зеленню петрушки. Після охолодження, з'єднуємо гриби з яйцями, майонезом, 12% сметаною, та гірчицею. Все ретельно перемішуємо і приправляємо за смаком, якщо це необхідно.

Наповнюємо яєчні шкаралупи приготованим фаршем, зверху фарш змащуємо сирим яйцем, та посипаємо меленими сухарями. На гарячу сковорідку викладаємо яйця фаршем до низу, і обсмажуємо на олії до золотистого кольору.



1. Перед тим як почати розрізати шкаралупу, потрібно ножем легко стукнути один раз поздовж яйця, щоб утворилась тріщина. По цій тріщині потрібно продовжувати розрізати яйце довкола.

Додано: 2012-08-10 14:44:57    Переглядів: 2259    Рецепт від: Ольга
Категорія: Закуски | Страви з яєць | Страви з грибів
RSS Feeds
"Смакота" - Всі права застережено.
При використанні матеріалів сайту обов’язкове посилання на smakota.org.ua