Рецепти


Для користувачів



Точка зору

Як вам оновлена Смакота?
 

Зараз на кухні

На даний момент 146 гостей на сайті

Коментарі

RSS
Рецепти

Мусакас (грецька кухня)


  • 500 г м'ясного фаршу (найкраще з баранини)
  • 2 баклажани
  • 1 цибулина
  • 1 морквина
  • 2 картоплини
  • 4 помідора без шкірки
  • 150 мл бульйону
  • 150 мл червоного сухого вина
  • -сіль, перець, мелені спеції (мускатний горіх, гвоздика, коріандр, кориця), рослинна олія
  • Для соусу: 100 г кисломолочного сиру
  • 200 г натурального йогурту
  • 2 яйця
  • 150 г тертого сиру фета (або бринзи)

Мусакас (грецька кухня)

Цибулю порізати кубиками і обсмажити в олії до прозорості, додати фарш і смажити протягом 7-10хв, неперервно помішуючи. Моркву порізати дрібною соломкою, картоплю - трішки крупніше, додати до фаршу і смажити ще 10хв. 3 помідора порізати кубиками, додати до фаршу з овочами, влити бульйон і вино, посолити, поперчити, додати спеції і тушкувати на маленькому вогні протягом 20хв. Баклажани і ще один помідор порізати кружальцями, баклажани посолити і залишити на 20хв, після цього промити, обсушити і обсмажити в олії до золотистого кольору (або викласти на змащений олією лист і запекти у духовці). Вогнетривку форму змастити олією, викласти фарш з овочами, зверху покрити кружальцями баклажан, чергуючи з кружальцями помідора, залити все соусом і запікати при 180 градусах протягом 30хв. Соус: збити у блендері всі складники і поперчити.

Додано: 2009-01-21 03:12:18    Переглядів: 4841    Рецепт від: Lara!
Категорія: Круп'яні та овочеві запіканки
RSS Feeds
"Смакота" - Всі права застережено.
При використанні матеріалів сайту обов’язкове посилання на smakota.org.ua