Рецепти


Для користувачів



Точка зору

Як вам оновлена Смакота?
 

Зараз на кухні

На даний момент 120 гостей на сайті

Коментарі

RSS
Рецепти

Карі з курки нашвидкоруч


Цей рецепт з нотками індійської кухні. Гостре і пряне, це карі з курки може стати прекрасною основою для обіду або вечері практично в будь-який час року. Кількість перцю в карі ви можете регулювати самостійно, виходячи з ваших смакових уподобань.


  • 600 г курячого філе
  • 2 ч.л. чорного меленого перцю
  • 1 корінчик імбиру (в натертому вигляді повинно вийти 2 ст.л.)
  • 2 ч.л. порошку каррі
  • 1/2 ст.л. лимона
  • 3 середніх цибулини
  • 3 зубчики часнику
  • рослинна олія, сіль
Карі з курки нашвидкоруч

Часник і імбир тремо на дрібному тертку. Кладемо в миску. Додаємо порошок карі, чорний перець, лимонний сік, 1 ст.л. олії і 1/2 ч.л. солі. Перемішуємо і відставляємо в бік. Куряче філе нарізаємо на невеликі шматочки. Кладемо в миску з пряною сумішшю і перемішуємо.

2 цибулини подрібнюємо за допомогою блендера в пюре. 1 цибулину, що залишилася, нарізаємо на тонкі півкільця.

У сковорідці розігріваємо 2 ст.л. олії. Кладемо нарізану цибулю і смажимо, помішуючи, до м'якості, близько 4 хвилин.

Додаємо цибулине пюре і смажимо, помішуючи, близько 5 хвилин.

Додаємо шматочки курки разом з пряним маринадом і смажимо, помішуючи, ще 5 хвилин.

Вливаємо 200 мл води, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і тушкуємо під кришкою близько 20 хвилин.

Готове карі при необхідності приправляємо додатковою порцією солі і перцю.

Подаємо з рисом.


Додано: 2012-08-16 15:46:48    Переглядів: 1449    Рецепт від: Ольга
Категорія: Птиця
RSS Feeds
"Смакота" - Всі права застережено.
При використанні матеріалів сайту обов’язкове посилання на smakota.org.ua