Для користувачів



Точка зору

Як вам оновлена Смакота?
 

Зараз на кухні

На даний момент 81 гостей на сайті

Коментарі

RSS
Пікніки PDF Друк E-mail

 Останнім часом травневі свята стали традиційним подарунком не лище дачникам, котрі використовують вільні від роботи дні, щоб впорядкувати власні зорані-скопані сотки, а й тим, хто є справжнім поціновувачем відпочинку поза межами цивілізованих заасфальтованих вулиць, тим, хто готовий насолоджуватись смачними і ароматними стравами не лише за сервірованими столами у затишних барах і вишуканих ресторанах, а й під голубим небом, вдихаючи аромат молодої трави і пахощі квітів. Отже, всім прихильникам пікніків присвячуємо...

 Як же приємно черговий вихідний день присвятити спілкуванню з природою на березі річки, на сонячній галявинці у лісі, на вершині пагорба чи гірки, на узбережжі моря чи... на зеленому подвір'ї власного будинку чи дачі. Так, не дивуйтеся, долучитись до прекрасних творінь матінки-природи можна і у межах власного подвір'я, адже за буденними клопотами і шаленим темпом сьогодення ми так часто не помічаємо краси дерева, що стукає гілочками у вікно нашої спальні.  Звичайно, день на свіжому повітрі стимулюватиме апетит, особливо, коли пахощі зелені переплітаються із запахом диму від вогнища і неповторним ароматом страв, засмажених над розпеченим  вугіллям.

Що взяти на пікнік?

 Страви, котрими ви збираєтесь поласувати на пікніку повинні, звичайно, псуватися не надто швидко. Сири, зелень, овочі, фрукти, ягоди і салати (заправлені не майонезом і сметаною) чудово транспортуються у спеціальних контейнерах. Вибір таких контейнерів найширший: пластик, дерево, скло, нержавіюча сталь, різняться вони також за місткістю і формою.

Якщо бажаєте особливих зручностей і до місця відпочинку плануєте діставатись власним авто, прихопіть з собою спеціальні стільчики і столик для пікніка. Вибір складних туристичних меблів у сучасних магазинах також якнайширший.

Не забудьте також про посуд і термос. За власним вподобанням і можливостями, можете віддати перевагу як одноразовому пластиковому чи паперовому посуду, так і спеціальним наборам для пікніків. Такі набори, зазвичай, містять ножі, ложки, виделки, тарілки, склянки (інколи бокали або чашки), шампури, флягу, термос. Комплектація може мінятися, різняться такі набори також матеріалом, з якого їх виготовляють, і, відповідно, ціною.Wink

Шашлик... шашлик... шашлик!!!!!!

 Шашлик - традиційна страва для народів Кавказу, Ірану і Іраку. Рецептів його приготування безліч. Та й загалом, протягом століть страви засмажені над розпеченим вугіллям перейшли у кухні стількох народів, що сьогодні шашлик готують не лише традиційно з баранини, а й з інших видів м'яса, а також з риби і морепродуктів. Для запікання використовують шампури, котрі розміщують над мангалом або решітки-грилі. Перед використанням шампури або решітку слід змастити рослинною олією і бажано прогріти. Перед запіканням м'со маринують з прянощами, різноманітними травами і великою кількістю цибулі. М'ясо слід вибирати свіже (не розморожене).  Також аромат готового шашлику залежатиме від дров, котрі використовувалися для смаження. Ідеальними вважаються дрова з фруктових дерев, проте пам'ятайте, що смажать шашлик над вугіллям, котре залишилось після того, як дрова повністю прогоріли. Оптимально розміщати шампури або решітку на висоті близько 15 см над вугіллям, вогонь слід гасити звичайною водою, а от саме м'ясо можна поливати маринадом або сухим вином. Не раджу наколювати на шампури разом з м'ясом цибулю або овочі,  вони мають надто великий шанс перетворитися на вугілля, допоки м'ясо засмажиться. Нижче приведені різноманітні рецепти шашликів, обирайте той, котрий смакуватиме вам найбільше і бажаємо усім смачного!

Шашлик зі свинини, маринованої у білому вині

Шашлик  з баранини, маринованої з лимонним соком і коньяком

Шашлик баранини у лимонному соці з помідорами

Шашлик зі свинини, маринованої у майонезі

Шашлик зі свинини, маринованої в пиві

Шашлик зі свинини, маринованої в кефірі з лимонним соком

Шашлик з баранини, маринованої в соєвому соусі з гірчицею

Шашлик зі свинини, маринованої в гранатовому соці

Шашлик зі свинини, маринованої в оливковій олії зі спеціями

Шашлик з телятини

А наступні страви запікають на решітці-гриль, у вугіллі або подають як холодну закуску до шашлику.

Телятина запечена на решітці

Кебаби з баранини запечені на грилі

Лаваш "Всі на пікнік"

Картопля запечена у фользі

Риба запечена з беконом на грилі

Багет з сиром, зеленню і часником

Шашлички з бекону, грибів і сиру

Шашличок овочевий з шампіньйонами

Шашличок з курячого філе

Шашлик з осетрини

Шашлик рибний з картоплею

Гострі курячі крильця обсмажені на грилі

Соус до шашлику домашній

Соус картопляний з кефіром

Хлібний шашличок з помідорами і сиром

Люля-кебаб у лаваші

Шашлик із судака

Шашлички з індюшатини з лимонами і помідорами

 
"Смакота" - Всі права застережено.
При використанні матеріалів сайту обов’язкове посилання на smakota.org.ua